TÜRKİYE - SİNGAPUR SERBEST TİCARET ANLAŞMASI (STA) ONAYLANMIŞTIR

   

Resmi Gazetenin 08.03.2017/30001 tarih/sayısında yayımlanan 6775 sayılı Kanun ile, 14.11.2015 tarihinde Türkiye’de imzalanan Türkiye-Singapur Serbest Ticaret Anlaşması (STA) onaylanmıştır.  

Yayım tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş bulunan Kanun kapsamında, önümüzdeki günlerde ilgili Bakanlıklarca anlaşmanın usul ve esaslarına yönelik mevzuatın yayımlanması beklenmektedir.

Anlaşma ile ilgili yayımlanacak mevzuat düzenlemeleri hakkında ayriyeten bilgilendirmeler yapılacaktır.

Mevcut durum itibariyle; 

Faroe Adaları, Gana ve Lübnan ile müzakere süreçleri tamamlanmıştır. Bu anlaşmalar kapsamında taraf ülkelerin iç onay süreçlerinin tamamlanmasına müteakip anlaşmaların yürürlüğe girmesi beklenmektedir. 
Peru, Ukrayna, Kolombiya, Ekvator, Meksika, Japonya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kamerun, Seyşeller, Körfez İşbirliği Konseyi, Libya, MERCOSUR Ülkeleri (Brezilya, Arjantin, Uruguay, Paraguay, Venezuela) ve Çad ile STA müzakereleri devam etmektedir. 
ABD, Kanada, Tayland, Hindistan, Endonezya, Vietnam, Orta Amerika Topluluğu, Afrika Karayip Pasifik Ülkeleri, Cezayir ve Güney Afrika Cumhuriyeti nezdinde de STA müzakerelerine başlama girişiminde bulunulmuştur


Tüm Haberler